Lloyds Certiked logo

Nieuw: de dereguleringsaudit voor logge kwaliteitssystemen

Nieuw: de dereguleringsaudit voor logge kwaliteitssystemen

In het magazijn Kwaliteit in Bedrijf publiceert Certiked regelmatig kennisspecifieke artikelen over kwaliteit in een organisatie. 

 
In het novembernummer van Kwaliteit in Bedrijf beschrijven twee auditoren van Certiked, Diederik van der Burg en Chantal Juijn-Goossens, hoe een log kwaliteitssysteem gebaat is bij een dereguleringsaudit. 
 

Dereguleringsaudit

Het artikel geeft een realistisch beeld over de risico’s van te logge en te uitgebreide kwaliteitssystemen die u kunnen tegenwerken. En ook, hoe u uw kwaliteitssysteem weer werkend krijgt door één audit:  De reguleringsaudit. Dit is een nieuw product van Certiked en richt op een gezond en werkend kwaliteitssysteem. 
 
Dat een te uitgebreid, overgereguleerd kwaliteitssysteem ontstaat vaak uit een positieve intentie, blijkt wel uit de praktijk. Maar soms is uitbreiden op een kwaliteitssysteem niet positief en wordt uw kwaliteitssysteem  zonder dat u het doorheeft, te  log en werkt het niet meer voor u maar tegen u. Dan is de dereguleringsaudit een absolute must voor u. In deze audit zijn drie punten van belang:
  1. De basis van het kwaliteitssysteem
  2. Borging in verhouding tot risico’s
  3. Het menselijke aspect. 
Begin november gaan we uitvoerig in op de dereguleringsaudit en als het artikel verschijnt, publiceren we dit uiteraard op onze website.
 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer