Lloyds Certiked logo

Weg met de bureaucratie door ISO Healthcare

Binnenkort wordt de norm EN 15224 Health care services - Quality management systems ("ISO Healthcare") gepubliceerd. Deze norm is van toepasing voor (zoals de titel al aangeeft) de zorgsector en biedt organisaties in die sector een alternatief voor de HKZ-normen.

HKZ heeft veel organisaties in de zorg verbeteringen gebracht: vooral veel duidelijkheid en structuur. Maar wellicht inmiddels ook: bureaucratie en extra administratief werk, waarvan het de vraag is of patiënten en cliënten er een betere zorg door ontvangen.

In de zorg is een ontwikkeling gaande om anders naar 'kwaliteit in de zorg' te kijken. Waar eerst sprake was van regels, protocollen en controle, is de tendens gezet naar het centraal stellen van het vakmanschap van professionals en 'soft controls', zoals voorbeeldgedrag, vertrouwen geven en aanspreken. Deze tendens is ook wel bekend als de omslag van rule based naar principle based-denken en -werken.

Certiked helpt organisaties bij de overgang van HKZ naar ISO Healthcare. In het Certiked netwerk bevinden zich diverse adviseurs met kennis van en ervaring in de zorgsector. Daarnaast helpt Certiked u bij de certificering van uw kwaliteitssysteem, of u nu voor het eerst certificeert of dat u overstapt van HKZ.

Meer informatie? Bel ons bureau op +31 (0)10 2018 407 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer