Lloyds Certiked logo

Nieuwe ISO 9001 norm, wat verandert er voor u?

In 2015 wordt de vernieuwde ISO 9001 uitgebracht. Certiked volgt de ontwikkelingen van dezen norm op de voet, houdt u geïnformeerd over de wijzigingen en wat die voor uw kwaliteitssysteem en organisatie betekenen. 

De nieuwe ISO 9001 norm is op dit moment in concept versie klaar en wordt behandeld in het internationale comité. Dit concept kan echter nog fors wijzigen. In een vorige herziening van de norm is dat namelijk ook gebeurd. Wat wel zeker is: een aantal onderwerpen komt in zowel de ISO 9001 als in andere managementsysteemnormen terug. Bijvoorbeeld de ISO 14001 voor milieumanagementsystemen. 
 
Deze vaste onderwerpen vormen de 'High Level Structure(HLS) en worden per norm aangevuld met eisen op het betreffende thema (generieke normen), zoals kwaliteit en milieu. Dit wordt ook wel het Plug-in model voor managementsystemen genoemd. Organisaties kunnen er zelf ook nog toevoegingen aan doen, zoals branche specifieke eisen of een gedragscode. De High Level Structure bestaat uit de volgende 10 onderwerpen:
  1. Scope 
  2. Normatieve verwijzingen 
  3. Termen en definities 
  4. Context van de organisatie 
  5. Leiderschap 
  6. Planning 
  7. Ondersteuning 
  8. Uitvoering 
  9. Evaluatie van de prestaties 
  10. Verbetering
Het Plug-in-model er als volgt uit: 
 ISO 9001 in beeld
Wilt u op de hoogte blijven van de veranderingen in de ISO 9001 norm? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.
Meer informatie over ISO 9001 : 2015 vindt u hier.

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer