Lloyds Certiked logo

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Op 15 september 2015 werd de nieuwe norm ISO 9001:2015 vastgesteld. Daarmee ging de termijn van drie jaar in dat gecertificeerde organisaties van ISO 9001:2008 kunnen overstappen naar de nieuwe norm.

Maar de nieuwe norm is onbekend terrein en dus roept overstappen wat vragen op. Hoe kunt u de overstap goed en op tijd maken? 

 

Op 15 september 2018  vervallen de certificaten voor de ‘oude norm’. De audits waarmee u overstapt, dienen uiterlijk 30 juli 2018 plaats te vinden. Op die manier heeft u zes weken de tijd tot de vervaldatum. U heeft dan nog genoeg tijd om eventuele bevindingen op tijd van een oorzaakanalyse en geplande maatregelen voorzien. 

Audit op basis nieuwe norm

Bij Certiked worden maandelijks klanten geaudit op basis van de nieuwe norm. De ervaringen zijn positief, één van onze relaties: “Ik word hier blij van: kwaliteitsmanagement komt hiermee op de agenda van het management. Precies waar het hoort”.  Organisaties die voor het eerst certificeren, kiezen unaniem voor de nieuwe versie: “De nieuwe norm vraagt ons om zaken te borgen en aan te tonen dat we het goed op orde hebben. Gelukkig hoeven we niet alles op papier te zetten”. Meer weten over wat moet van ISO en vooral wat niet meer hoeft, leest u in dit artikel.

Zo wordt overstappen makkelijker

Ondanks de positieve ervaringen en de mogelijkheden voor een slankere versie van de documentatie, wordt nog niet massaal overgestapt. Wereldwijd is men wat aarzelend om de overstap te maken: de nieuwe norm is onbekend terrein en de deadline om over te stappen lijkt nog ver weg. Om te zorgen dat u op tijd de overstap maakt en dit sneller eigen te maken, heeft Certiked een aantal diensten ontwikkeld. De entreetoets of proefbeoordeling zijn hier goede voorbeelden van. Hiermee weet u precies wat de nieuwe norm van u verwacht en waar u staat.

Meer informatie over de proefbeoordeling en de entreetoets leest u hier. U kunt ook altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons opnemen, geven we advies op maat en/of plannen we alvast een audit in. Heeft u dat alvast gehad en wordt de overstap van de oude naar de nieuwe ISO-norm makkelijker.  

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer