Lloyds Certiked logo

“We doen niet ineens het handboek weg, omdat dat van ISO mag”

“We doen niet ineens het handboek weg, omdat dat van ISO mag”

Goudappel Coffeng en DAT.Mobility, beiden onderdeel van de Goudappel Groep, zijn al jaren ISO 9001-gecertificeerd bij Certiked en hebben recentelijk  de overstap naar de nieuwe ISO 9001:2015 gemaakt.

Ook hebben zij recent een certificaat behaald voor ISO 27001 voor het informatiebeveiligingssysteem. We zijn in gesprek met de kwaliteitsmanager, Wim Dommerholt. 

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Vergeet u niet op tijd over te stappen?

Op 15 september 2015 werd de nieuwe norm ISO 9001:2015 vastgesteld. Daarmee ging de termijn van drie jaar in dat gecertificeerde organisaties van ISO 9001:2008 kunnen overstappen naar de nieuwe norm.

Maar de nieuwe norm is onbekend terrein en dus roept overstappen wat vragen op. Hoe kunt u de overstap goed en op tijd maken? 

Minder kwetsbaar door certificering

Minder kwetsbaar door certificering

Dat is nog eens een origineel cadeau voor Valentijnsdag! Ingrid Cantrijn nam op 14 februari het ISO-certificaat in ontvangst voor zowel Cantrijn Groep als voor Meet and C, cMember en Cyource.

“Het certificaat is de kers op de taart”, stelt Ingrid Cantrijn. “Het was nooit een doel op zich, maar het certificaat is een mooie bekroning op ons professionaliseringstraject." 

Bureau HHM gecertificeerd op basis van de nieuwe ISO-norm

Bureau HHM gecertificeerd op basis van de nieuwe ISO-norm

Op 2 februari 2017 is het ISO 9001:2015 certificaat toegekend aan bureau HHM te Enschede. Bureau HHM is al ISO-gecertificeerd sinds 2006.

Wat betekent de overgang naar deze versie van de ISO 9001 voor de organisatie?

Aan het woord is Sanja Bouman, directeur van bureau HHM.

Partos is klaar voor ISO 9001:2015

Partos is klaar voor ISO 9001:2015

Partos is de branchevereniging voor Nederlandse particuliere organisaties die actief zijn op het terrein van de internationale samenwerking.

Als onderdeel van haar inzet op kwaliteit heeft Partos een specifieke toepassing van de ISO 9001:2015 ontwikkeld. 

Certiked geaccrediteerd voor ISO 9001:2015!

Certiked geaccrediteerd voor ISO 9001:2015!

Certiked is op 29 augustus geaccrediteerd en dus ISO 9001:2015 proof. En wat zijn we trots!

Iedereen heeft meerdere examens afgelegd: een ISO 9001:2015 en een Certiked Model 2015. Al was het soms best even pittig en zijn de nodige zweetdruppels gevallen, de ISO-accreditatie is binnen.

5 tips voor effectief risicomanagement

5 tips voor effectief risicomanagement

Een nieuw element in het Certiked Model is de nadruk op risico’s en kansen. Die moet de organisatie vaststellen en er vervolgens opvolging aan geven: Hoe wil men omgaan met risico’s (beheersen) en kansen (benutten).

Hoe u risico’s en kansen bepaalt en ermee omgaat, mag u vrij invullen. Fijn, maar in de praktijk vaak lastig. In dit artikel doen wij enkele suggesties.

In 7 vragen van de oude naar de nieuwe ISO 9001

In 7 vragen van de oude naar de nieuwe ISO 9001

De eerste stofwolken van de nieuwe ISO 9001 zijn neergedaald. De certificeerders worden succesievelijk door de Raad voor Accreditatie vrijgegeven. En de eerste koplopers hebben het ISO 9001:2015-certificaat binnen. Kortom, de weg is geplaveid. Veel organisaties bereiden zich nu voor op de overstap naar de nieuwe norm. Waar moeten ze beginnen? Een goede start is het beantwoorden van deze 7 vragen.

De eerste stofwolken van de nieuwe ISO 9001 zijn neergedaald. De certificeerders worden succesievelijk door de Raad voor Accreditatie vrijgegeven. En de eerste koplopers hebben het ISO 9001:2015-certificaat binnen. Kortom, de weg is geplaveid. Veel organisaties bereiden zich nu voor op de overstap naar de nieuwe norm. Waar moeten ze beginnen? Een goede start is het beantwoorden van deze 7 vragen.

Wat moet van ISO en waar mag u zelf over beslissen?

Wat moet van ISO en waar mag u zelf over beslissen?

Nu het nieuwe Certiked Model 2015 met de wijzigingen uit de nieuwe ISO 9001-2015 is gepubliceerd, vraagt iedere organisatie met een (al dan niet) gecertificeerd kwaliteitssysteem zich af wat de wijzigingen nu precies zijn.

En dan rijst vooral de vraag: Wat ‘moet van ISO’ en wat hoeft niet meer.  Waar moet u zelf over nadenken én een beslissing over nemen.

Het nieuwe Certiked Model is uit

Het nieuwe Certiked Model is uit

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De laatste versie is gepubliceerd in september 2015. De norm is geldig in meer dan 180 landen in alle sectoren.

Met trots presenteert Certiked het Certiked Model 2015: dé vertaling van ISO 9001 naar kennisintensieve organisaties. 

Acht eigenschappen van de ideale kwaliteitsmanager

Acht eigenschappen van de ideale kwaliteitsmanager

De publicatie van de nieuwe ISO 9001:2015 norm geeft een impuls aan de communicatie over kwaliteitsmanagement. Bijna dagelijks verschijnen er berichten over de impact van de norm. Wat betekenen de wijzigingen voor uw organisatie en kwaliteitssysteem? En hoe zorgen organisaties dat het kwaliteitssysteem meegroeit met de nieuwe norm.
 
De nieuwe norm schetst een rol voor het topmanagement en de kwaliteitsmanager die kan afwijken van de huidige situatie. 
 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Certiked Lunch & Learn

Lunch & Learn

Regelmatig organiseren wij een kosteloze, informele Lunch & Learn bij ons op kantoor. Tijdens de lunch kunt u al uw vragen stellen en kennis delen over kwaliteitsmanagement, kennismanagement, risicomanagement en aanverwante onderwerpen. 

De eerstvolgende Lunch & Learn vindt plaats op donderdag 14 september 2017. Meld u nu aan! 

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer