Lloyds Certiked logo

Focus leiderschap, klantdoelen, werknemers boven technologie

Focus leiderschap, klantdoelen, werknemers boven technologie

Als moderne CIO concentreert u zich het beste op leiderschap, klantdoelen, werknemers en andere bedrijfsfuncties, want dat blijken de best presterende CIO’s te zijn. Voorheen werd gedacht: technologie. Maar wilt u succesvol zijn, focus en laat de technologie maar over aan anderen.

Positioneer uzelf als  visionair

Invloed in de boardroom, focus op klanten en digitale workflows zijn de belangrijkste sleutels tot succes. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van ServiceNow onder 516 CIO’s, waarvan 328 uit Europa inclusief Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door Oxford Economics en brengt de belangrijkste vaardigheden van de moderne CIO in kaart.

Het onderzoek toont aan dat 63% van de CIO’s gelooft dat business- en leiderschapsvaardigheden belangrijker zijn dan technologische kennis. De meest succesvolle CIO’s positioneren zichzelf als visionairs. Een vijfde van de CIO’s die zegt te voldoen aan de belangrijkste CIO-vaardigheden, onderscheidt zich op drie punten van de rest, ze:

  • lopen voorop bij digitaliseren van workflows;
  • hebben invloed in de boardroom;
  • hebben een externe focus op klanten.

Lees het hele artikel over de succesvolle CIO.

Bron: dutchitchannel.nl 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer