Lloyds Certiked logo

Kees Ahaus ontvangt de NNK-onderscheiding

Foto: Ben van Schijndel

Op donderdag 20 juni ontving Kees Ahaus de NNK-onderscheiding 2019. Hoogste tijd om Ahaus in het zonnetje te zetten. Hij heeft met zijn werk het vakgebied van kwaliteitsmanagement mee ontwikkeld, en bijgedragen aan het belang van kwaliteitsmanagement binnen de gezondheidszorg. 

NNK-voorzitter Gerard Berendsen: “Dat doet Kees Arhaus vanuit wijsheid, rust en samenwerking.” De NNK-onderscheiding werd uitgereikt tijdens de 10de editie van het Business Improvement Event. Met de NNK-onderscheiding eert het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagent personen die veel betekenen voor het vakgebied. Het was de vierde keer dat het NNK de onderscheiding is uitgereikt. In 2015 ontving Huub Vinkenburg de eerste onderscheiding. In 2016 Olaf Fisscher en daarna Teun Hardjono.

Wat is een NNK-onderscheiding?

De onderscheiding van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement is ingesteld om een persoon of een groep te waarderen die inhoudelijke verrijkende bijdragen heeft geleverd aan het vakgebied kwaliteitsmanagement. De onderscheiding gaat naar personen die de discussie over het vakgebied aanjagen, het vakgebied helpen ontwikkelen en hier continu aandacht voor vragen.

Kees Ahaus is enorm vereerd en blij met de onderscheiding: “Om in hetzelfde rijtje te mogen staan als Huub Vinkenburg, Olaf Fisscher en Teun Hardjono, is een enorme eer. Ik ben mij bewust van de verantwoordelijkheid en met heel veel plezier blijf ik kennis ontwikkelen en delen.”

Kees Ahaus

 Gerard Berendsen: “Kees Ahaus heeft laten zien dat het kwaliteitsdenken fluïde is”. “Van een meer systeemgerichte benadering in het begin waar ISO 9000 centraal stond, naar een meer holistische benadering nu waarin de mens centraal staat. Daarmee is een niet te stuiten omslag bereikt in het kwaliteitsdenken in de gezondheidszorg.”

Hij ontving de NNK-onderscheiding 2019 vanwege zijn expertise op het gebied van kwaliteitsmanagement en managementsystemen, lean management, procesverbetering, samenwerking in ketens en netwerken en waardegedreven zorg.

Criteria NNK

Criteria voor de NNK-onderscheiding zijn onder meer dat de laureaat meerjarige en langdurige verdiepende of verbredende betekenisvolle bijdragen heeft geleverd op een of meerdere onderwerpen van het vakgebied. Deze bijdrage is breed erkend en gewaardeerd.

Lees alles over de kwaliteiten van Kees Ahaus met betrekking tot zijn onderscheiding en waarom juist hij de NNK-onderscheiding ontving.

Bron: sigmaonline.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer