Lloyds Certiked logo

Dit is de schoonheid van kwaliteit

Dit is de schoonheid van kwaliteit

Ouke Pijl schreef een leuke column over de schoonheid van kwaliteit. Renco Bakker stelde ooit in een column de prikkelende vraag: ‘Kwaliteitsmanager, wat manage je eigenlijk?’ Kortgeleden kreeg Pijl in gesprek met een aantal kwaliteitsmanagers een soortgelijke vraag: hoe zou jij in één zin je neefje uitleggen wat kwaliteit is? Ze kwamen er samen niet echt uit – zeker niet in één zin.

Henk Bobbink laat in het mooie ‘Perspectieven op kwaliteit’ allerlei definities van kwaliteit de revue passeren: hoedanigheid, deugdelijkheid, fitness for use, het beïnvloeden van de leefwereld van de klant. Allemaal betekenisvol, maar. Ouke’s kwaliteitsvriend Ben van Schijndel spreekt vaak over kwaliteit in drie dimensies. Dat komt dichterbij, vindt Pijl: het gaat bij kwaliteit altijd om relatie, organisatie en vakmanschap. De loodgieter die goed communiceert, de klus tijdig klaart en het lek ook daadwerkelijk verhelpt.

Lees de hele column.

Bron:kwaliteit-in-bedrijf.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer