Lloyds Certiked logo

De do’s en don'ts van prestatiemanagement

De do’s en don'ts van prestatiemanagement

Wat is prestatiemanagement, wat doet het en hoe werkt het? Want iets organiseren om vooruit te komen, kunnen we wel, maar leidt dit automatisch naar beter presteren? Leidinggevenden bij bedrijven die goed presteren doen iets structureels anders. Maar wat?

Zij beheersen tot in de puntjes het prestatiemanagen. Dit is namelijk de slagader van een bedrijf, want als prestatiemanagement niet geregeld is, staat uw bedrijfsgezondheid op het spel. Want u denkt misschien wel dat de klanttevredenheid, kwaliteit van en betrokkenheid bij het werk en natuurlijk het rendement in orde is, maar dat zijn geen goede, actuele meetpunten voor een goed presterend bedrijf. Welke wel? De do's and don'ts, de valkuilen en de lessen.

Lees het hele artikel over prestatiemanagement.

Bron: managementsite.nl

Wilt u meer weten over projectmanagement, kom dan naar onze gratis Break-Fastsessie waarin ook de prestatie aan bod komt. 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer