Lloyds Certiked logo

Certificaten veiligstellen met blockchain

Certificaten veiligstellen met blockchain

NEN lanceert binnenkort in samenwerking met LTO Network (Blockchain infrastructuur) een oplossing waarmee certificaten ter plekke kunnen worden geverifieerd. 

Deze organisaties, en Scantrust (QR code) en BettyBlocks (applicaties), zorgen dat certificaten voorzien worden van een slimme QR-code die gekoppeld is aan de blockchain van LTO Netwerk. Zo kan iedereen in de toekomst in één oogopslag zien of een certificaat geldig is en daadwerkelijk toebehoort aan de persoon of instelling waarnaar verwezen wordt.

Blockchain-technologie

Bij de NEN worden nu alle certificaten geregistreerd in een centraal systeem. Wat goed beveiligd is, maar het hebben van maar één systeem maakt kwetsbaar. Door de blockchain-technologie kunnen certificaten decentraal vastgelegd worden met de QR-code. Hierdoor wordt de echtheid gegarandeerd én kunnen (eind)gebruikers ze zelf controleren op geldigheid en authenticiteit.

De verwachting is dat in het vierde kwartaal dit jaar de certificaten op deze wijze geverifieerd kunnen worden.

Lees het hele artikel. 

Bron: kwaliteitt-in-bedrijf.nl

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer