Lloyds Certiked logo

Partos 9001 wordt vernieuwd

Partos 9001 wordt vernieuwd

De Partos 9001:2015 is een vertaling van de ISO 9001:2015 voor toepassing door de ontwikkelingssamenwerkingssector. Ontwikkelt door Partos en voor Partos-leden.

Games of Thrones voor leiders

Games of Thrones voor leiders

Leiders moeten hun rol en invloed niet overschatten. Daarvoor zijn organisaties véél te complex en divers. Dat stelt bioloog, consultant en wetenschapper Gerda van Dijk. ‘Oorzaak-gevolgredenaties hebben geen enkele zin. Je moet altijd circulair naar een systeem kijken.’

3 soorten aandacht voor leiders

3 soorten aandacht voor leiders

Bent u een leider? Een van de hoofdtaken van leiders is de aandacht richten op de organisatie en de mensen zodat de juiste zaken gedaan worden. En de gefocuste leider richt zijn aandacht op uitgebalanceerde wijze op drie dimensies: zichzelf, anderen en de wereld om hen heen.

Gecertificeerd, gefeliciteerd

Gecertificeerd, gefeliciteerd

Deze maand feliciteert Certiked weer een aantal bedrijven met het behalen van het ISO-certificaat, hercertificering en/of keurmerk. We zijn trots op het vertrouwen dat u in ons stelt.

Boekentip van de maand: Donuteconomie

Boekentip van de maand: Donuteconomie

De boekentip van deze maand laat zien wat een Donutecenomie is en hoe een bedrijf zich klaarstoomt voor de 21ste eeuw.  De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen.

Maak kennis met Joëlle Bouma

Maak kennis met Joëlle Bouma

Certiked heeft er weer een nieuwe telg bij: Joëlle Bouma. En uiteraard stellen we Joëlle graag aan u voor.  In dienst bij Lloyd’s Register, maar Joelle verstuurt elke maand de nieuwsbrief van Certiked. En ze doet nog meer.

Randvoorwaarden voor kennismanagement

Randvoorwaarden voor kennismanagement

Medewerkers verzamelen in hun werk voortdurend kennis, hopelijk leidend tot hun persoonlijk meesterschap. Veel organisaties willen dit persoonlijke meesterschap graag omzetten in organisatorisch meesterschap. Hoe doet u dat?

Het succes van Halloween

Het succes van Halloween

Morgen is het Halloween, een feest dat steeds meer geworteld raakt in de Nederlandse cultuur. Tijd om zelf iets te doen met Halloween? Lees hoe meedoen met de hype een succes kan zijn.

3 tips om data-gedreven te werken

3 tips om data-gedreven te werken

Doet u het al, data driven werken? Beslissingen worden door veel organisaties nog steeds vaak op basis van gevoel en intuïtie genomen. Terwijl organisaties soms beter op basis van data beslissingen kunnen nemen. Dat is vooruitgang, waar veel bedrijven nogal schuw of onwetend tegenover staan. Hoe creëer je een data-gedreven team?

Robot Sophia komt naar Nederland

Robot Sophia komt naar Nederland

Robot Sophia doet deze maand Nederland aan. De reacties zijn verschillend. Van ‘Ongelooflijk, wat is ze menselijk’, tot ‘Het blijft wel gewoon een apparaat’. Wat is er zo speciaal? 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer