Lloyds Certiked logo

Zo zijn echte leiders succesvol

Zo zijn echte leiders succesvol

Succesvol zijn is een belangrijke drijfveer voor veel leiders. Maar minstens zo belangrijk – en bevredigend – is de drijfveer om iets voor anderen te betekenen.

Op naar het leiderschap van betekenis.

Wat hebben aansturing, processen, eigenheid, integriteit én het album What’s going on van Marvin Gaye met elkaar te maken?

Wat hebben aansturing, processen, eigenheid, integriteit én het album What’s going on van Marvin Gaye met elkaar te maken?

De dialoog over integriteit in de moderne organisatie kan niet worden gevoerd zonder te kijken naar aspecten van irrationele kwaliteit. De muziekwereld biedt fabuleuze metaforen en verhalen die een intelligent onderzoek naar het fenomeen integriteit mogelijk maken. Het verhaal over het legendarische album ‘What’s Going On’ van Marvin Gaye uit 1971 zet hierbij de toon: Integriteit als ‘Honesty’ en ‘Wholeness’.

Is jouw organisatie wel gezond?

Is jouw organisatie wel gezond?

Meet het snel met de 9 factoren die performance aansturen en de organisatiegezondheid bepalen.

Organisatiegezondheid is het vermogen om – sneller dan concurrenten – te komen tot afstemming, executie en vernieuwing op strategische, organisatie- en operationele niveaus, om daarmee uitzonderlijke performance in de tijd te behouden.

Onderzoek van McKinsey & Company heeft negen factoren geïdentificeerd die de organisatiegezondheid bepalen.

Hou eens op met die fouten-fetish

Hou eens op met die fouten-fetish

Fouten maken is zo hip dat het de laatste tijd wel een doel op zich lijkt. Ten onrechte, vindt de Amerikaanse ondernemer en bestseller-auteur Tim Ferris. Oké: je leert van een fout en dan pas je je product aan.

Maar feit blijft dat je de mist in bent gegaan – you fucked up heette dat vroeger, toen fouten maken nog niet trendy was – en dat is niet wat je bij voorbaat wilt. Fouten maken is geen vereiste voor een succesvol bedrijf of een succesvol leven. Leren en itereren wel. 

Mooi initiatief van het NEN, is jouw stad al een Smart city?

Mooi initiatief van het NEN, is jouw stad al een Smart city?

Veel Nederlandse steden, universiteiten, bedrijven, overheden en netwerken zijn vanuit hun eigen doelen en expertise actief in smart cities. Om complementair aan elkaar te werken, kansen beter te benutten en gezamenlijk de transitie te maken, wordt in een samenwerkingsverband de NL Smart City-strategie ontwikkeld. 

Wees zuinig op je tijd!

Wees zuinig op je tijd!

Congressen in overvloed, door de bomen het bos niet meer zien, twijfelen welk congres nou wel en welke niet, herkenbaar? Kies het juiste congres met deze vijf tips!

Biedt uw bedrijf kansen of loopt uw organisatie risico’s?

Biedt uw bedrijf kansen of loopt uw organisatie risico’s?

Kansenbedrijf of risico-organisatie?

Veel bedrijven werken op basis van risico’s. Of beter gezegd het verkleinen van risico’s. Als iets een risico heeft, dan doen ze het niet. Soms is dat goed, maar vaak ook niet.

Het creëren van kansen levert namelijk meer mogelijkheden op om wel te winnen. Maar er is meer.

Goede voornemers voor managers

Goede voornemers voor managers

Het gesprek van de dag in deze eerste weken van januari: de goede voornemens. Iedereen gaat afvallen, stoppen met roken, minder drinken, meer sporten, meer tijd met het gezin doorbrengen, een leuke baan vinden, die droomreis maken, beter contact houden, vrijwilligerswerk doen of de goede voornemens van vorig jaar uitvoeren.

Kortom, vol goede moed starten we aan het nieuwe jaar, en dan kan jij als manager natuurlijk niet achterblijven.

Bron: Managementimpact.nl – Eduard Bakel

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer