Lloyds Certiked logo

Persoonscertificering helpt bij toetsen kwaliteit

Persoonscertificering helpt bij toetsen kwaliteit

Het toetsen van Kwaliteitsmanagementsystemen is een vak en het uitoefen ervan, een beroep. Kwaliteitsmanagement is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Veranderingen vragen dat kwaliteitsmanagers en onze auditoren zich hiervan bewust zijn en mee veranderen. Een uitdaging is het voor hen om hun  toegevoegde waarde aan te blijven tonen, nu en in de toekomst!

Onpartijdige en objectieve toetsing

Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) is de non-profit beroepsvereniging voor kwaliteitsfunctionarissen en wil onder andere de kwaliteit van de beroepsbeoefenaars bewaken door hun vakbekwaamheid te erkennen. Dat gebeurt onpartijdig en objectief door middel van persoons-certificering onder auspiciën van en volgens het internationaal erkende Quality Manager-profiel van de European Organisation for Quality (EOQ) en conform de eisen van de ISO 17024 (Algemene eisen voor instellingen die certificatie van personen uitvoeren). De EOQ-eisen zijn gebaseerd op kwaliteitsprincipes en toetsen op competentiegebieden en niet op normkaders. Het NNK en EOQ zien met behulp van stakeholders toe op de actualiteit van de competentiegebieden. 

De helpende hand in kwaliteit

In de afgelopen maanden hebben een aantal auditoren van Certiked in het kader van hun professionalisering de handschoen opgepakt en zich voorbereid op het examen persoonscertificering in mei/ juni van dit jaar. Zij hebben een intensief programma gevolgd op onderwerpen als de normen voor kwaliteitsmanagementsystemen, methodieken van kwaliteitskunde, statistische methoden, procesmanagement, klanten en stakeholders en de sociale dynamiek en verandermanagement.

Voor onze auditoren levert de certificering een mogelijkheid op voor toetsing waarbij wordt gekeken of kennis en vaardigheden up-to-date zijn, een reflectie op het eigen handelen en dienstverlening en als onderscheidende factor. Persoonscertificering biedt duidelijkheid aan onze opdrachtgevers omtrent de kwaliteit en integriteit van de professional waardoor discussie over toegevoegde waarde van de eigen dienstverlening overbodig is. Veelal is persoonscertificering gekoppeld aan een gedragscode voor het eigen handelen van de professional. Tot slot zet persoonscertificering het beroep maatschappelijk in de schijnwerpers. 

Wilt u weten hoe wij kunnen bijdragen aan het optimaliseren van uw kwaliteitssysteem of heeft u hierover vragen? Neem contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer