Lloyds Certiked logo

Ik ga op vakantie en neem mee…mijn kwaliteitssysteem

Ik ga op vakantie en neem mee…mijn kwaliteitssysteem

Nog even en dan begint de zomervakantie. Tijd om terug te schakelen en te bezinnen. In kwaliteitstermen: tijd om te kalibreren. Doen alle instrumenten van het kwaliteitssysteem nog wat ze moeten doen? Geven ze nog voldoende bruikbare informatie en sluiten ze nog aan op de doelen van de organisatie? Of is het nodig een en ander bij te stellen?

Wij geven je vier tips om het kwaliteitssysteem te kalibreren, relaxt klusje voor bijvoorbeeld tijdens de vakantie. 

De Gouden Oor Scan

De Gouden Oor Scan

Het Gouden Oor staat symbool voor het luisterend vermogen van een organisatie naar haar klanten. Dat houdt ook in: feedback geven en omgaan met feedback. Met andere woorden: feedbackmanagement.

Spreekt de Gouden Oor Standaard u aan, maar u weet niet wat u zich nou precies moet voorstellen bij feedbackmanagement? Of wilt u met de standaard aan de slag, maar weet u niet goed hoe en waarmee u het beste kunt beginnen? Dan is de Gouden Oor Scan iets voor u. 

Verrassend kijkje in de RvA-keuken

Verrassend kijkje in de RvA-keuken

In plaats van dat de RvA altijd beoordeelt, was het in 2016 wederom zelf de beoordeelde. Niets zo essentieel als zelfreflectie. De beoordeling van het RvA is gedaan vanwege imago-building en ook in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Om de RvA in zijn hoedanigheid van zelfstandig bestuursorgaan (zbo) te evalueren, over de eerste vijf jaar van zijn zbo-bestaan. Een verrassend kijkje in de keuken van de RvA, kunnen we wel zeggen. Leerzaam ook.

Hoe zwerfinformatie een risico vormt

Hoe zwerfinformatie een risico vormt

Bij veel organisaties slingert informatie rond door medewerkers die zich niet bewust zijn van de risico’s. Zoals prints of USB-sticks die achterblijven op de werkplek.

Maar denk ook aan werknemers die hun laptop in de auto laten liggen, of bepaalde ‘workarounds’ die worden bedacht en waarmee officiële, goed beveiligde werkwijzen worden omzeild. 

Kosteloos overstappen bij Certiked

Kosteloos overstappen

U wilt een kwaliteitssysteem dat de professionals in uw organisatie helpt hun werk beter en efficiënter te doen? Dan kiest u voor Certiked, de certificeerder die dat begrijpt en laat zien in de praktijk.

Ons uitgangspunt: kwaliteit draait om uw klanten, uw professionals en uw bedrijfsresultaten. Uw kwaliteitssysteem moet toepasbaar en praktisch zijn. En: bij Certiked kunt u kosteloos overstappen!

Lees meer

Certiked Lunch & Learn

Lunch & Learn

Regelmatig organiseren wij een kosteloze, informele Lunch & Learn bij ons op kantoor. Tijdens de lunch kunt u al uw vragen stellen en kennis delen over kwaliteitsmanagement, kennismanagement, risicomanagement en aanverwante onderwerpen. 

De eerstvolgende Lunch & Learn vindt plaats op donderdag 14 september 2017. Meld u nu aan! 

Lees meer

Gefaseerd certificeren bij Certiked

Gefaseerd certificeren

Een certificeerbaar kwaliteitssysteem opzetten is voor veel organisaties een heel project. In dat project worden keuzes gemaakt: waar moet zo’n systeem aan voldoen? Wat moet worden vastgelegd? Wanneer is het goed genoeg? Wie moeten erbij betrokken worden? Welke middelen zijn nodig?

Certiked realiseert zich dat ‘een kwaliteitssysteem’ geen alledaagse kost is, en biedt daarom een traject van ‘gefaseerd certificeren’ aan.

Lees meer