Lloyds Certiked logo

Ik ga op vakantie en neem mee... 5 boeken

Ik ga op vakantie en neem mee... 5 boeken

Op je e-reader of ouderwetse hardcopy's, los in je koffer. We geven je 5 boekentips waarvan wij vinden: lezen! Een uitgebalanceerde keuze in boeken die je kennis verrijken, de nodige inzichten geven en je tegelijkertijd amuseren. En hoe kan dat beter dan op het strand, aan het zwembad of in de tuin tijdens je vakantie. Sit back, read en relax!

De 5 boekentips:

1) How to be a Better Tourist – Johan Idema. Tips for a truly rewarding vacation. Wat doe je, als je vakanties steeds meer op elkaar gaan lijken? Of als ‘toerist zijn’ opeens niet meer zo onschuldig blijkt als het ooit was? Het boek (Engelstalig) is een creatief pleidooi voor een andersoortige vakantiebesteding in tijden van massatoerisme, gentrification en Airbnb. De auteur doet de lezer verrassende, soms radicale voorstellen.

2) Lonely Planet komt met het boek Film- en Serielocaties. Stap in de mystieke wereld van Game of Thrones, lift mee met Thelma & Louise of pak de boot naar James Bond Island, ofwel het Thaise Khao Phing Kan, wereldberoemd door The Man with the Golden Gun. Voor filmfanaten en serieverslinders. Compleet met de werkelijke locatie (meer dan 100!) en aanwijzingen hoe je er het best kunt komen.

3) The future of shopping - Jorg Snoeck & Pauline Neerman. Managementboek van het jaar 2018. Door de digitalisering is de wereld een grote marktplaats geworden. De revolutie van de nieuwe consument. Hoe winkelen mensen in de toekomst? Waarom blijven de faillissementen zich opstapelen en grijpt de leegstand in winkelstraten om zich heen? Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven?

4) Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim. Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment. De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten.

5) Start with Why – Simon Sinek. Great Leaders Inspire Everyone To Take Action. Een Engelstalig boek en perfect voor iedereen met een leidinggevende functie. In Start with Why wordt beschreven hoe je als leider mensen kan inspireren om actie te ondernemen. Martin Luther King Jr. en Steve Jobs, ze zijn allemaal begonnen met het waarom. Simon Sinek legt het raamwerk uit dat bedrijven nodig hebben om te weten wat ze doen en hoe ze het doen, en stelt vervolgens de belangrijkste vraag: waarom?